reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

25 Eylül 2016 Pazar

Taşeron İşçilerin Kadroya Geçme Süreci Ne Durumda?

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci ile ilgili gelişmeler merakla bekleniliyor. Taşeron işçiler için en son söylenen bilgi, taşeron işçilerin bu yıl sonuna kadar kadroya geçirilecek olmaları. Taşeron işçiler ise kadroya geçtiklerinde, şartsız koşulsuz memur statüsünde olmak istiyor. Eşit işe eşit ücret isteyen taşeron işçilerin bu istekleri ne zaman yanıt bulacak bekleyip göreceğiz...

Yol-İş Sendikası Mahkemeye Gidiyor...Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, 51 ildeki Özel İdare teşkilatlarında çalışan yaklaşık 5 bin 200 taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili sendika olarak mahkemeye gideceklerini söyledi. Taşeron işçiler ile ilgili yapılan çalışmaların, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi nedeni ile sekteye uğramaması için uğraşlar sürüyor. İlyas Kocaman, yaptığı açıklamada taşeron işçilerle ilgili çalışmanın 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi nedeniyle askıya alınabileceği belirten Kocaman, sendika olarak önümüzdeki günlerde konuyu Karayolları'nda olduğu gibi mahkemeye vereceklerini söyledi. Tüm illerden gelen listeleri sendika olarak Ankara'ya gönderdiklerini ifade eden Kocaman, "Bu konuyu mahkeme yoluyla çözmeye çalışacağız. Avukatlarımız çalışıyorlar. Yılbaşı gelmeden de çözmenin hesabı yapılıyor" diye konuştu.

Canikli'de Daha Önce Açıklama Yapmıştı...Canikli, taşeron işçilerin kamuya alınması ile ilgili bir soru üzerine de çalışmaların devam ettiğini, bazı teknik problemleri aşmak gerektiğini söyledi. Kamuda personele yönelik ceza ve ödüllendirme mekanizmasının çalışmadığını ifade eden Canikli, bunun için Anayasa değişikliğinin gerektiğini belirtti. Taşeron işçiler ile ilgili sözleşmelerden doğan teknik sorunların çözümü için süreç nasıl işliyor? Süreç dahilinde yaşanılan gelişmeleri,sizlere bildirmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri